در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد ۳۰ بهترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان سینه را بشناسید + جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.میانگین خطر ابتلای یک زن به سرطان سینه ۱۲ درصد است. اگرچه بسیاری از عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان خارج از کنترل شما هستند از جمله عوامل ژنتیکی (مانند داشتن ژن ۱ BRCA یا ۲)، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد یک سبک زندگی سالم که شامل ورزش و رژیم غذایی مملو از مواد مغذی است، میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در شما تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه این نوشتار ۳۰ ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان سینه را بشناسید.
در واقع، مطابق با برآورد کارشناسان، ما به سادگی و تنها با تغییر دادن آنچه میخوریم، ممکن است بتوانیم در میان هر ۲۰ مورد سرطان، مانع از بروز یکی شویم. ثابت شده که برخی از ترکیبات موجود در مواد غذایی مانند الاجیک اسید، فیتواسترول، آنتیاکسیدانها (مانند لیکوپن و بتا کاروتن) و حتی فیبر، استروژن را تنظیم میکنند و سبب مهار تشکیل سلولهای سرطانی در بدن میشوند. در این نوشتار برترین مواد غذایی حاوی ترکیبات مغذی مفید برای مبارزه با سرطان را فهرست کردهایم.
هرچند هیچ غذای منحصر به فردی وجود ندارد که شما را عاری از سرطان نگه دارد، اما تغییر برنامهی غذاییتان و گنجاندن مقدار بیشتری از این مواد غذایی در رژیم غذاییتان میتواند به مبارزه با سرطان پستان کمک کند. در ادامه با این چند بهترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان سینه آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید!
مطابق با یک مطالعهی منتشر شده در ژورنال بینالمللی سرطان، خوردن یک وعده قارچ در روز ممکن است به محافظت از بدنتان در برابر سرطان پستان کمک کند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که احتمال بروز سرطان پستان در زنان چینی که هر روز فقط ۱۰ گرم یا بیشتر قارچ تازه مصرف میکنند حدود دو سوم کسانی است که قارچ مصرف نمیکنند. مصرف زیاد قارچ همچنین با خطر ابتلا به سرطان سینه در میان زنانی که پیش از دورهی یائسگی هستند، مرتبط است. در حالی که مطالعات ارتباطی بین قارچ و سلامت پستان نشان ندادهاند، اما در صورت اضافه کردن قارچ حاوی ویتامین D و تقویتکنندهی سیستم ایمنی به غذاهایتان، لطف بزرگی به بدنتان کردهاید!
احتمالا قبلا شنیدهاید که مصرف مواد خوراکی دارای فیبر غذایی با طولانی کردن حس سیری به کاهش وزن کمک میکنند، اما آیا میدانستید که این خوراکیها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز کمک کنند؟ بنا به گفتهی محققان هاروارد، مصرف هر ۱۰ گرم فیبر به صورت روزانه، خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان حدود ۷ درصد کاهش میدهد! این محققان اظهارکردند که فیبر به کاهش سطح استروژن در خون که به شدت با پیشرفت سرطان سینه ارتباط دارد، کمک میکند. یکی از بهترین غذاهای دارای فیبر زیاد، لوبیا است. لوبیا سفید، به ویژه، در هر نصف فنجان ۹.۶ گرم فیبر دارد – این میزان بیش از مقدار فیبری است که در چهار برش نان جوی دوسر است! دفعهی بعد مقداری از این غذای فوقالعاده را به سوپ یا آبگوشتتان اضافه کنید تا از مزایای آن برای سلامتی به خوبی بهرهمند شوید.
گردو به شما کمک میکند به دو شیوه خطر ابتلا به سرطان سینه را در خودتان کاهش دهید. پیش از هر چیزی، این مغز قلبی شکل حاوی ویتامینی به نام گاما توکوفرول است که فعال شدن AKT (آنزیمی که برای بقای سلولهای سرطانی ضروری است ) را بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم متوقف میکند. گردو همچنین حاوی مولکولهای کلسترول– مانند به نام فیتوسترول است که میتوانند به تنظیم سطوح استروژن در مردان و زنان کمک کند و حتی سرعت رشد سلولهای سرطانی را با مسدود کردن گیرندههای استروژن کاهش بدهد. پژوهشی حیوانی که در ژورنال تغذیه و سرطان منتشر شدهاست نشان میدهد که میزان رشد تومورها در موشهایی که هر روز به مدت یک ماه گردو مصرف کردند، نصف موشهایی بود که این مغز را مصرف نکردند.
در کنار این واقعیت که گوجهفرنگی سبب عالی شدن سس ماکارونی میشود، باید آن را به صورت پخته نیز مصرف کنید زیرا میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان کمک کند! یافتههای اخیر در ژورنال موسسهی ملی سرطان نشان میدهند که آنتیاکسیدان کاروتنوئیدی که در گوجهفرنگی یافت میشود و به عنوان لیکوپن شناخته میشود، به طوری خاصی برای کمک به زنان مبتلا به انواع وخیم سرطان سینه [گیرندهی استروژن (ER)] – تومورهای منفی) موثر است. در حالی که زنان دارای بالاترین سطح کاروتنوئید، به طور کلی، ۱۹ درصد کمتر از بقیه در معرض خطر سرطان پستان بودند، خطر ابتلا به این بیماری در زنان دارای بالاترین میزان لیکوپن، ۲۲ درصد کمتر بود.
سبزیجات نارنجی هم مانند گوجهفرنگی، یک منبع عالی کاروتنوئیدها هستند. سیبزمینی شیرین به ویژه، غنی از یک کاروتنوئید خاص به نام بتا کاروتن است. همان مطالعهی صورت گرفته توسط ژورنال تحقیقات موسسهی ملی سرطان نشان داد که خطر ابتلا به انواع سرطان سینه در زنانی که دارای بالاترین میزان بتا کاروتن در خونشان هستند، ۱۷ درصد کمتر است. اعتقاد بر این است که کاروتنوئیدها حاوی ترکیباتی هستند که به تنظیم رشد سلول، دفاع سلولی و ترمیم سلولها کمک میکنند. علم میگوید برای بهدست آوردن بیشترین کاروتنوئید از سیبزمینی، بهترین حالت این است که آنها را آبپز کنید و رویشان ادویه و چاشنی مورد علاقهتان را بپاشید!
مطمئنا، زمانی که پای قند میوه به میان میآید، انار شمارهی دو در میان همهی میوهها است، اما خوردن این دانههای زیبای غنی از فیبر میتواند به بدنتان در مهار رشد سرطان سینهی وابستهی به هورمون کمک کند. بر طبق یک مطالعهی منتشرشده در ژورنال تحقیقات پیشگیری از سرطان، الاجیک اسید موجود در انار میتواند با سرکوب تولید استروژن و پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی از بدنتان در برابر سرطان سینه محافظت کند. هر بار که قصد دارید این میوه را بخورید به فکر این هستید که مبادا بلوز مورد علاقهتان لک بگیرد؟ میوههایی مانند تمشک، توتفرنگی، گردو و کرنبری نیز غنی از الاجیک اسید هستند.
چای، به ویژه چای سبز، سرشار از پلیفنولها است، نوعی آنتیاکسیدان که مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد. یکی از این مزایا خواص ضد سرطان سینه است. تحقیق کوچکی که توسط بخش موسسهی ملی سرطانِ موسسهی ملی سلامت (NIH) انجام شد، نشان داد که استروژن ادرار (یکی از فاکتورهای سرطانزای شناختهشده) زنان ژاپنی که روزانه دست کم یک فنجان چای سبز نوشیدند نسبت به افرادی که این چای را مصرف نکردند، کمتر بود. برای بهدست آوردن مزایای این دمنوش، حتما فنجان چایتان را در خانه آماده کنید؛ بر طبق تحقیقات انجام شده در نشست انجمن شیمی امریکا، ۲۰ بطری چای خریداری شده پلیفنولی برابر با یک فنجان چای خانگی دارد.
سبزیجات چلیپایی را مصرف کنید و سرطان را شکست بدهید. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی میتوانند به شما در مبارزه با سرطان پستان کمک کنند. چنین تاثیری به این دلیل است که سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبی ضد التهابی هستند که به عنوان سولفورفان شناخته شدهاست. ثابت شده که این ترکیب مواد شیمیایی ایجادکنندهی سرطان سینه را از بین میبرد و رشد سلولهای سرطان سینه را مهار میکند. برای افزایش مصرف این ترکیب ضد سرطان، کمی بخارپز کردن کلم بروکلی بهترین راه برای بهدست آوردن بیشترین میزان مواد مغذی زیستفعال آن است.
این ماهی چرب غنی از چربیهای سالم است – به طور عمده، اسیدهای چرب امگا ۳. این چربیهای ضروری با پیشآگهی پیشرفت سرطان سینه مرتبط هستند. یک تجزیه و تحلیل مقیاس بزرگ در مطالعات بینالمللی منتشر شده در ژورنال BMJ نشان داد زنانی که اسیدهای چرب امگا ۳ مبتنی بر ماهی را به میزان زیادی مصرف کرده بودند ۱۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند، در مقایسه با کسانی که این چربیهای سالم را کمتر دریافت کرده بودند. انجمن قلب امریکا توصیه میکند که برای دریافت مزایای این چربیها دو بار در هفته ماهیهای چرب مصرف کنید. حتما نباید فقط ماهی سالمون مصرف کنید. ماهیهای دیگر دارای امگا ۳ عبارتند از ماهی روغن، ماهی خالمخالی، و موتوماهیان.
جایگزینهای شیر ممکن است درحالحاضر رواج زیادی داشته باشند، اما ما میگوییم همهی آنها را فراموش کنید مگر اینکه غنی از ویتامین D باشند. محققان دانشگاه سان دیگو دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که ویتامین D علاوه بر کمک به بدن جهت جذب کلسیم، میتواند با سرطان پستان و همچنین سرطانهای روده و تخمدان مبارزه کند. این مطالعه که در ژورنال تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شده، نشان داد که مصرف کافی ویتامین D میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان تا ۵۰ درصد کاهش دهد. یک مطالعهی جدید نیز این یافتهها را پشتیبانی میکند و نشان میدهد که سطح پایین ویتامین D در خون با میزان بالاتر پیشرفت تومور سرطان سینه ارتباط دارد. برای بهدست آوردن مزایای شیر غنی از ویتامین D آن را به قهوهی صبحانهتان اضافه کنید، آن را در بلغور جو دوسرتان بریزید، یا انواع اسموتیها را با استفاده از آن تهیه کنید.
این هم یکی دیگر از نکات مثبت رژیم غذایی مدیترانهای! هنگامی که محققان اسپانیایی از عدهای زن خوستند که در رژیم غذایی مدیترانهایشان روغن زیتون فرابکر بیشتری استفاده کنند، به این نتیجه رسیدند که این زنان در مقایسه با زنانی که چربی رژیم غذاییشان از روغن ذرت بود، ۶۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار داشتند. این مطالعه که در JAMA Internal Medicine منتشر شد، به این نتیجه رسید که ترکیبات فنولیک ضد التهابی روغن زیتون و اسید اولئیک میتوانند رشد سلولهای بدخیم را سرکوب کنند.
تخممرغ یکی از قویترین منابع مادهی مغذی مهمی است که کولین نام دارد. دریافت این مادهی مغذی دشوار است. این بلوک سازندهی انتقالدهندههای عصبی برای ساختار و عملکرد همهی سلولها ضروری است و کمبود آن با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد شناختی ارتباط دارد. این مادهی مغذی نه تنها به عنوان غذای مغز عمل میکند بلکه میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش دهد. با توجه به ژورنال فدراسیون انجمنهای امریکایی برای زیستشناسی تجربی، زنانی که بیشترین میزان کولین را مصرف میکردند، در معرض کمترین میزان خطر ابتلا به سرطان سینه بودند در مقایسه با افرادی که این مادهی مغذی را در کمترین حد ممکن مصرف میکردند.
زمانی که پای مبارزه با سرطان پستان به میان میآید، سبزیجات برگدار مانند اسفناج، بسیار موثر هستند. آنها پیش از هر چیزی، یک منبع عالی از کاروتنوئید، لوتئین و زآگزانتین هستند که سطح بالای آنها با یک کاهش ۱۶ درصدی در میزان ابتلا به سرطان پستان، ارتباط دارد. و دوم اینکه، آنها یک منبع عالی فولات هستند، نوعی ویتامین B که DNA شما را تقویت میکند و برای کاهش خطر نارسایی لولهی عصبی در دوران بارداری حیاتی است. در مطالعات منتشر شده در ژورنال PLoS ONE، سطح پایین فولات اخیرا با افزایش خطر سرطان پستان ارتباط داده شدهاست. برای بهدست آوردن مزایای این سبزیجات، اسفناج، کلم کالی یا مارچوبه میل کنید.